Kannanotto 2/2018

Suomen Medisiinariliiton kannanotto Valviralle koskien terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun asetuksen (1994/564) 3 e §:n tulkintaa

Kannanotto valviralle 19.2.2018

Ajankohtaista

21.2.2018

18:00:
Valvira pyrkii antamaan perustellun kirjallisen vastauksen kannanottoomme maaliskuun loppuun mennessä. Nykyistä ”sisäistä menettelytapaohjetta” Valvira ei ole kanssamme vielä jakanut.

12.00:
Kannaoton julkaisun jälkeen Medisiinariliitto on saanut lähes sata yhteydenottoa opiskelijoilta. Tietoomme on tullut myös muutamia uusia tapauksia, joissa Valvira on käyttänyt kannanotossa esitettyä tulkintaa. Edelleen on epäselvää millä perusteilla aikarajan ylittävät hyväksiluetut opinnot aiheuttavat työoikeuksien eväämisen ja millä eivät. Perusteluissaan Valvira on viitannut heidän sisäiseen menettelytapaohjeseensa asetuksen tulkinnasta. Olemme kohteliaasti pyytäneet Valviraa julkaisemaan kyseisen menettelytapaohjeen, jotta saisimme paremman käsityksen Valviran tulkinnasta.

Odotettavissa on, että Valviran perusteellisessa vastauksessa kestää jonkin aikaa. Tiedotamme tällä sivulla, kun jotain uutta selviää.

Usein kysytyt kysymykset

  • Koskeeko tämä myös hyväksiluettuja kieli- tai valinnaisopintoja, joiden suorittamisesta tulee kuluneeksi yli 10 vuotta?
    • Varmaksi emme tiedä. Kieli- ja valinnaisopinnot ovat pakollinen osa tutkintoa, joten Valviran muuttunut tulkinta saattaa koskea näitäkin. Kehoitamme ottamaan yhteyttä ohjeiden mukaan Medisiiinariliiton pääsihteeriin sekä odottamaan rauhassa tilanteen selviämistä.
  • Koskeeko tämä sekä Suomessa että ulkomailla opiskelevia?
    • Valvirasta on aiemmin ilmoitettu, että tämä 10 vuoden sääntö koskee sekä Suomessa että ulkomailla opiskelevia. Suomalaisista tiedekunnista opintorekisterin tiedot siirtyvät Valviraan sähköisesti ja ulkomailla opiskelvat toimittavat tiedot itse Valviraan.