Kannanotto: Rajoitustoimien vaikutus lääketieteen koulutukseen on minimoitava

Olemme seuranneet huolestuneina ensimmäisten opiskelijoilla todettujen koronavirustartuntojen vaikutusta lääketieteen koulutuksen järjestämiseen. Tartuntoja seuranneet karanteeni- ja etäopetuspäätökset ovat koskeneet esimerkiksi koko lääketieteellisen opetuksen järjestämistä ja seurauksena on ollut satojen lääketieteen opiskelijoiden siirtyminen väliaikaisesti etäopetukseen. Kliininen opetus on yksi koulutussairaalan tärkeistä tehtävistä ja lääketieteen koulutuksen kivijalka, eikä sitä voida kevyin perustein jättää opiskelijalle tarjoamatta.

Suomen Medisiinariliitto, Nuorten Lääkärien Yhdistys ja Lääkäriliitto vaativat tiedekuntia ja koulutussairaaloita turvaamaan laadukkaan lääketieteen koulutuksen myös poikkeuksellisina aikoina.

Lisätietoja Medisiinariliiton osalta antaa puheenjohtaja Riku Metsälä
puheenjohtaja@suomenmedisiinariliitto.fi